top of page
Dataguess Poject Studio
Ücretsiz Kullanmaya Başla

Yapay Zeka Projeleri Geliştirin.

Dataguess AI Studio

İşletmelerinizdeki kontrol ve takip  ihtiyaçlarınızı yapay zeka ile kolaylıkla çözüp test edebildiğiniz ve yapay zeka modellerini dilediğiniz gibi çalıştırabildiğiniz bir Computer Vision platformudur. 

 

Dataguess Ürünülerinin Geliştirme ve Projelendirme Süreçleri Bu Platform Üzerinde Gerçekleştirilir. Dataguess Project Studio kullanımı ücretsiz, kolay ve herkesin kullanabileceği bir çözümdür.

Dataguess AI Studio ile Neler Yapabilirsiniz?

AI Studio'da Nesne Odaklı, İnsan Odaklı ve Marker Odaklı Olmak Üzere 3 Farklı Alanda Kullanabileceğiniz Computer Vision Projeleri Geliştirebilirsiniz.

Veri Seti Oluşturma

Computer Vision uygulamaları için veri seti oluşturma ve etiketleme, yapay zeka algoritmalarının doğru ve güvenilir sonuçlar üretmesi için oldukça önemlidir. Veri seti oluşturmak için izlenen adımlar şunlardır:

  1. Veri Toplama: İlk adım, problem alanına uygun verileri toplamaktır. Bu veriler, kameralar veya sensörler yoluyla elde edilen görüntüler veya video kayıtları gibi verilerdir ve Dataguess Project Studio üzerinden kolaylıkla toplanabilmektedir.

  2. * Veri Ön İşleme: Toplanan veriler, önceden işlenerek istenmeyen gürültüler, bozulmalar veya çift örnekler gibi hatalardan arındırılabilir.

  3. Veri Etiketleme: Toplamış olduğunuz görüntü verileri, uygulama amacına uygun olarak etiketlenir. Projesi geliştirilecek nesne veya insan verileri kare içerisine almak veya çok noktalı seçim ile işaretlemek yeterlidir. Etiketleme işlemini Dataguess Project Studio üzerinde gerçekleştirmenin yanı sıra, üçüncü parti veri etiketleme uygulamaları ile de kolaylıkla yapabilirsiniz.

  4. * Veri Bölümleme: Veriler, eğitim ve test setleri olarak bölümlere ayrılır. Eğitim seti, modelin öğrenmesi için kullanılırken, test seti, modelin performansını değerlendirmek için kullanılır. 

  5. * Veri Zenginleştirme: Veriler, yapay zeka algoritmalarının daha iyi performans göstermesi için zenginleştirilebilir. Örneğin, veriler, kontrast artırma veya renk düzenleme gibi tekniklerle geliştirilebilir. 

  6. * Veri Küçültme: Büyük veri setleri, model eğitimi için çok yavaş olabilir ve gereksiz bellek tüketebilir. Bu nedenle, veri seti boyutunu küçültmek için örnekleme teknikleri kullanılabilir.

Veri seti oluşturma ve etiketleme, yapay zeka modellerinin doğru ve güvenilir sonuçlar üretmesi için veri seti oluşturma ve etiketleme adımları dikkatlice yapılmalı ve kalite kontrolü yapılmalıdır.

* Olarak işaretlenen maddeler Dataguess AI Studio tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. 

CV Proje Yaratma ve Yapay Zeka Modeli Oluşturma

Dataguess'in sunduğu 5 temel ürün çatısı altında dilediğiniz projeyi kod yazmadan oluşturabilirsiniz.

Dataguess Inspector Kalite Kontrol ve Varlık-Yokluk

Dataguess Counter Ürün Sınıflandırma ve Sayma

Dataguess Observer  İnsan Sayma ve Bölge Yoğunluk Haritalama

Dataguess Guard İSG ve Güvenlik

Dataguess Tracer Marker ve Ürün Arabası Takibi

Projenizin altında oluşturacağınız Yapay Zeka modelleri için Model Oluşturma Sihirbazıyla Model seçimi ve model parametrelerini belirleyerek modelinizi eğitime hazırlarsınız.

  1. Model Seçimi: Probleme uygun CV modeli seçilir. Bir seçim yapmadığınızda optimum performans veren model otomatik olarak belirlenir. Yapay sinir ağı tabanlı modeller, özellikle derin öğrenme modelleri, Dataguess Project Studio'da bulunmaktadır. Model seçimi, veri setinin boyutu, yapısı, gereksinimleri ve uygulama amacı gibi faktörlere bağlıdır.

  2. Model Parametrelerini Belirleme: Veri setinin eğitilebilmesi için gerekli parametreler model oluşturma sihirbazında belirlenir. Bir seçim yapmadığınızda optimum performans veren parametreler otomatik olarak belirlenir. Modelin doğruluğunu ve performansını artırmak için hiperparametreler, epoch sayısı ve öğrenme oranı gibi parametreler ayarlanır.

Yapay Zeka Model Eğitimi

Dataguess AI Studio eğitimi model oluşturma sihirbazında belirlemiş olduğunuz model tipi ve eğitim parametrelerini kullanarak yapar.

Eğitim veri setindeki model performansı, test veri setindeki performansı ile karşılaştırılır. Modelin doğruluğu, hassasiyeti, özgüllüğü, F1 skoru ve diğer performans metrikleri kullanılarak ölçülür. Bu metrikler model eğitiminden tamamlandığında incelemeniz için model detaylarında görüntülenir. 

Bu aşamada, modelin aşırı uydurma (overfitting) sorunlarına karşı korunması ve test seti üzerindeki performansının doğru değerlendirilmesi verimlilik için önem taşır. Daha fazla veri toplama, model tipi ve eğitim parametreleri üzerinde çalışıldığında Modelin tahminleme performansı artacaktır.

Öne Çıkan Özellikler

Etiketleme arayüzüyle dilediğiniz görsel veriyi yükleyebilir, onları etiketleyebilir ve sınıflandırabilirsiniz. Ve veri setlerini dilediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz.

Veri Setlerinizi Oluşturun, Computer Vision Kütüphanenizi Yaratın.

NO-CODE

NO-CODE

Kodlama Bilmenize Gerek Yok. 

Dataguess Inspector kodlama yapmanıza gerek olmayan, uzun yazılım eğitimi süreçleri gerektirmeyen, yazılımcı olan yada olmayan herkesin kullanabileceği bir üründür.

Bir ürünü veya nesneyi dışarıdan destek almadan kolayca öğretebilir, bir güncelleme yaptığınızda Yapay Zeka modelinizi yeniden eğitip kullanmaya kullanmaya devam edebilirsiniz.

İhtiyacınız Kadar Nesne Öğretin veya Var Olanı Güncelleyin.

Dataguess Inspector sık kullanılan haberleşme protokollerini destekler. Böylece kendi IT sistemlerinize kolayca entegre edebilirsiniz.

IT Sistemlerinize Entegre Edin.

CV Proje Yayınlama

Dataguess'sin ürünlerinden herhangi birini Edge'de veya Cloud'da bulunan bir bilgisayarda kolaylıkla yayınlayın.

bottom of page